«Βράζει» η Αττική με 84% στις ΜΕΘ - Μικρή «ανάσα» για Θεσσαλονίκη

«Βράζει» η Αττική με 84% στις ΜΕΘ - Μικρή «ανάσα» για Θεσσαλονίκη

Μέρα με τη μέρα «κοκκινίζουν» περισσότερο οι δείκτες για την Αττική, με την πληρότητα των ΜΕΘ να φτάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal.gr, στο 84% στις 11 π.μ. σήμερα, αρκετά πάνω πια από το όριο συναγερμού του 80%. Αντίθετα, παρατηρείται μια μικρή αποσυμπίεση όσον αφορά στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, χθες εισήχθησαν 254 ασθενείς σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 129 στην Αττική. Η πληρότητα στις ΜΕΘ προχθές έφτανε στο 80%, χθες το βράδυ στο 83% και σήμερα το πρωί έχει ήδη ανέλθει στο 84%, με την πίεση κάθε μέρα να αυξάνεται. Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή ο αντίστοιχος δείκτης ήταν στο 65%.

Με περίπου 5.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική αυτή τη στιγμή, το Σύστημα Υγείας αναμένεται να δεχθεί ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις τα επόμενα 24ωρα τόσο για τις απλές κλίνες covid, όσο και στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.410 κρούσματα συνολικά στη χώρα, με τα 762 να είναι στην Αττική.

Αποσυμπίεση στη Θεσσαλονίκη

Αντίθετα, καλύτερη φαίνεται να είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά στις ΜΕΘ. Αν και προ διημέρου η πληρότητα έφτανε στο 40%, ο δείκτης αυτός έχει μειωθεί και σήμερα το πρωί ήταν στο 37%, μετά από την προσθήκη κι άλλων διαθέσιμων μονάδων στο Σύστημα.

Η εξέλιξη αυτή, που έχει να κάνει με την αποσυμπίεση των ΜΕΘ, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση να μην ληφθούν, όχι τουλάχιστον ακόμα, επιπλέον μέτρα για τη Θεσσαλονίκη.