«Αποκλείουν» τις εκλογές, συνωμοτούν οικουμενικά!

«Αποκλείουν» τις εκλογές, συνωμοτούν οικουμενικά!

Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο άνθρωπος που υπήρξε ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ και των παλαιών τζακιών της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Είναι φανερό ποιοι και για ποιον λόγο ετοιμάζουν την Οικουμενική. Θέλουν να ξεπλύνουν με αυτό τον τρόπο όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης και να ελέγξουν απόλυτα τις πολιτικές εξελίξεις. Να μην επιτρέψουν το πέρασμα στην νέα εποχή.

Η οικονομική καταστροφή που έχει συντελεστεί είναι αποτέλεσμα του πολιτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η χώρα. Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε, αλλά το πολιτικό σύστημα ήταν ανίκανο να συμμετάσχει στην διαδικασία μετάβασης στην νέα εποχή και γι αυτό μπλόκαρε τις εξελίξεις.

Η χρεοκοπία ήταν παράγωγο της πολιτικής κρίσης και της πολιτισμικής παρακμής. Η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο πολιτική. Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι του παλαιού κομματικού και οικονομικού κατεστημένου δημιουργούν μία μεγάλη συμμαχία για να αποτρέψουν το μοιραίο. Η τελευταία σανίδα σωτηρίας τους είναι η Οικουμενική κυβέρνηση ή ακόμη και μία κυβέρνηση που θα προέλθει από την σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Η παράταση της σημερινής πολιτικής της αδράνειας, όπως αυτή εκφράζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα  συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από σχήματα που δεν θα έχουν την πολιτική νομιμοποίηση της κοινωνίας, θα μας οδηγήσει εκ των πραγμάτων εκτός του ευρώ. Οι παραδοσιακοί πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι που πριμοδοτούν αυτά τα σχέδια φαίνεται να υποτιμούν τους μεγάλους εθνικούς κινδύνους που κρύβονται πίσω από την τυχοδιωκτική τους πολιτική και να δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην δική τους παντοκρατορία για τις επόμενες δεκαετίες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες έχει μεγάλη σημασία τι τελικά θα συμβεί στις σημερινές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία. Την προοπτική της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και της συμμετοχής στο παιγνίδι της… Οικουμενικότητας, δεν μπορούν να την αποτρέψουν οι κκ Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας. Στην  πραγματικότητα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η εκλογή του ενός από τους δύο στην θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βασικό συστατικό επιτυχίας σα σχέδια για Οικουμενική κυβέρνηση. Χωρίς αυτούς δεν γίνεται!

Οι πολλές εκλογικές αναμετρήσεις δεν είναι παράγοντας σταθεροποίησης. Ωστόσο, τα σχέδια της ανωμαλίας είναι ακόμη πιο επικίνδυνα για την δημοκρατία, την κοινωνία και την οικονομία. Η καλύτερη δυνατή λύση είναι η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για την χάραξη ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση. Μία λύση που δεν απαιτεί εκλογές, αλλά ρήξεις σε όλα τα επίπεδα και αλλαγές στο οικονομικό κυρίως πεδίο. Είναι αυτό ακριβώς που θέλουν να αποφύγουν όσοι επεξεργάζονται σχέδια πολιτικής ανωμαλίας. Διότι μόνο ως τέτοια μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε όταν δεν λαμβάνουν υπόψη τους την λαϊκή βούληση. Οι κυβερνήσεις και οι πλειοψηφίες διαμορφώνονται με εκλογικές διαδικασίες και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Την προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο το πληρώσαμε με επτά χρόνια γύψου και με την μισή Κύπρο. Την επόμενη το τίμημα ίσως είναι βαρύτερο.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]