«Αγωνιστές» στα τσιπουράδικα ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε επίπεδο στελεχιακής ανανέωσης και διεύρυνσης με μεταγραφές, τα πράγματα στην Κουμουνδούρου δεν πάνε καλά. Τα νέα φρέσκα πρόσωπα του κόμματος πάλιωσαν κι αυτά. Με εξαίρεση την κ. Έφη Αχτσιόγλου που διάγει μια φάση ζωής που την βοηθάει να γλυκάνει και να ανανεώσει το προφίλ της αλλά και μεταχρονολογήσει τις ηγετικές της επιταγές. Η δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δεν προσφέρει πλέον μεταγραφές που πανηγυρίζονται αλλά πολιτικές διασώσεις από την αφάνεια, που προκαλούν γκρίνια και θυμηδία στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προεδρικοί στηρίζουν τη συνταγή διεύρυνσης Τσίπρα, πετούν το γάντι και προκαλούν την τριπλέτα Φίλη, Βούτση και Σκουρλέτη να ονοματίσουν τους αριστερούς που έφεραν εκείνοι στο κόμμα. Αγνοούν και οι δύο όχθες του ΣΥΡΙΖΑ το δόγμα της πολιτικής ότι η διεύρυνση προϋποθέτει υψηλή προσδοκία εξουσίας. Αυτή η προσδοκία λείπει και γι’ αυτό στην Κουμουνδούρου δεν μπορούν ούτε να προκαλέσουν ούτε να κατασκευάσουν διεύρυνση. Για την προσέλκυση στελεχών και ψήφων θα συζητήσουν στην επικείμενη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Το πώς είναι το πρόβλημα.

Σε αυτό το «πώς» δόθηκε μια απάντηση από τον Δημήτρη Βίτσα. Προέτρεψε  τις τοπικές οργανώσεις να ανασκουμπωθούν να κάνουν οργάνωση, να βγάλουν ένα φυλλάδιο, να κάνουν μια «καινοτόμο σφυγμομέτρηση» σε ταβέρνες και στέκια! Ο Δημήτρης Βίτσας είναι σοβαρός άνθρωπος αλλά γνωρίζει καλά την «ανατομία» του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπει που έχει αρχίσει να χωλαίνει άσχημα. Κι ας λέει ο Τσίπρας ότι οι νέοι είναι μαζί του. Ξέρει ο κ. Βίτσας κι από πού μπορεί να αντλήσει «μοσχεύματα».

Δεν πρότεινε αυτή η οργάνωση να γίνει στο πανεπιστήμιο. Εκεί η δουλίτσα γίνεται οργανωμένα και από ισόβιους φοιτητές και με τη συνδρομή του αριστερού καθηγητικού κατεστημένου. Έδειξε προς τις ταβέρνες και τα στέκια, προς άγρα νέων ψηφοφόρων ίσως και για την επόμενη «δρακογενιά». Εκεί «σφυρηλάτησαν» συνείδηση αριστερού τόσοι και τόσοι. Εκεί έχτισε δεσμούς με την παρέα εξουσίας, ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συμβουλές Βίτσα είναι απλές και διαυγείς. Σαν το ανέρωτο τσίπουρο. «Να βγάλετε ένα χαρτί, εκεί στο Μεταξουργείο που υπάρχουνε πολύ ωραίες ταβέρνες και πολύ ωραία στέκια. Να βγάλετε ένα χαρτάκι να πάτε και να το δώσετε σε μερικούς νέους με μία ερώτηση, όχι κανένα κατεβατό, που να λέει ας πούμε ρε παιδιά, 'γιατί δεν οργανώνεστε'; Και να σου γράψει ο άλλος 'γιατί είσαστε μ@@@@@ς'».

Στην καινοτόμα, κατά Βίτσα, σφυγμομέτρηση η χειρότερη απάντηση που μπορεί να δοθεί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τους νέους ανθρώπους είναι «δεν οργανωνόμαστε γιατί δεν είμαστε… μ@@@ς».

Ούτε ο κ.Τσίπρας αλλά ούτε και ο κ. Μητσοτάκης έχουν στο τσεπάκι τη νέα γενιά. Το «έπαθλο» της εμπιστοσύνης τους δεν θα κερδηθεί σίγουρα στα τσιπουράδικα με χαρτάκια και μ@@@@ς αλλά ούτε μόνο με ρητορεία για αριστεία και καλές δουλειές.