Μενέντεζ: «Πράσινο φως» για πώληση των F-35 στην Ελλάδα

Μενέντεζ: «Πράσινο φως» για πώληση των F-35 στην Ελλάδα

Το «πράσινο φως» στην πώληση των F-35  στην Ελλάδα έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το Delphi Economic Forum στην Ουάσιγκτον, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Βάσει της διαδικασίας πρέπει να συμφωνήσουν επίσης ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της επιτροπής, Τζιμ Ρις, καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος στην αντίστοιχη επιτροπή στην Βουλή.

Όταν εξασφαλιστεί αυτή η συναίνεση - κάτι που είναι ζήτημα χρόνου - τότε η αμερικανική κυβέρνηση θα ειδοποιήσει επίσημα το Κογκρέσο για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την επικύρωση της αμυντικής σύμβασης. 

Συνεδριάζει την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ: Επί τάπητος Τουρκία και εξοπλιστικά

Η κατάσταση στην Τουρκία, αλλά και η πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων θα βρεθεί στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που θα συνεδριάσει στις 12:00 το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα στα τουρκικά: «Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν».