Η Ελλάδα πυροβόλησε εναντίον ψαράδων μας - Δεν θα το αφήσουμε χωρίς απάντηση
Ακάρ

Η Ελλάδα πυροβόλησε εναντίον ψαράδων μας - Δεν θα το αφήσουμε χωρίς απάντηση

Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του έχει «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα» και να υποστηρίζει ότι ελληνικές δυνάμεις «πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια μέρα μετά την παρενόχληση από τουρκικά αλιευτικά σε σκάφος της Ελληνικής ακτοφυλακής στο Φαρμακονήσι. 

Μιλώντας σε εκδήλωση στη βόρεια επαρχία Τοκάτ της Τουρκίας ο Ακάρ κάλεσε την Ελλάδα να μην απορρίψει την πρόταση για χείρα φιλίας της Άγκυρας και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία παρενόχληση ή πρόκληση από την Αθήνα

 

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε μέσω διαλόγου. Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας.

Προκλητική η Ελλάδα μέρα νύχτα. Κάνουν τα πάντα, τα κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση που μας γίνεται αναπάντητη.

Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε.

Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε. Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές».

 

Διαβάστε επίσης: Διαστρεβλώνει τα γεγονότα η τουρκική Ακτοφυλακή