Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, που ήταν ωστόσο αρκετά για να τους οδηγήσουν σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς η επενδυτική διάθεση ενισχύθηκε έπειτα από την υπερψήφιση του πακέτου υποδομών ύψους άνω του 1 τρισ. δολαρίων.
Την Παρασκευή το βράδυ το αμερικανικό κογκρέσο υιοθέτησε οριστικά το εκτεταμένο σχέδιο επενδύσεων στις υποδομές της χώρας και πλέον παραμένει μόνη η υπογραφή του προέδρου Μπάιντεν για να τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα ύψους περίπου 1,2 τρισ. δολαρίων.
Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν χαιρέτισε την έγκριση του σχεδίου επενδύσεων, μια «κολοσσιαία εξέλιξη» όπως τη χαρακτήρισε, που επιτεύχθηκε έπειτα από μήνες επίπονων διαπραγματεύσεων με τους Ρεπουμπλικανούς στο κογκρέσο.
Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,29% ή 104 μονάδες κλείνοντας στις 36.432 μονάδες και ο S&P 500 ξεπέρασε για πρώτη φορά το ψυχολογικό όριο των 4.700 μονάδων με κέρδη 0,09% και κλείσιμο στις 4.701 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με οριακά κέρδη 0,05% στις 15.982 μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις δείκτες είχαν ολοκληρώσει την περασμένη εβδομάδα σε ιστορικά υψηλά, με νέα ώθηση την Παρασκευή από την πολύ καλύτερη των εκτιμήσεων έκθεση για την αγορά εργασίας τον Οκτώβριο, η οποία πρόσθεσε 531.000 νέες θέσεις έναντι των προβλέψεων για 450.000.
Τα βλέμματα των επενδυτών - όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως, συγκεντρώνονται πλέον στις επικείμενες ανακοινώσεις για τους δείκτες τιμών παραγωγού και καταναλωτή, αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα, οι οποίοι θα δώσουν μια νέα και κρίσιμη εικόνα για την κατάσταση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.