Nvidia: Υπέβαλλε αίτημα έγκρισης της εξαγοράς της Arm στις κινεζικές αρχές

Nvidia: Υπέβαλλε αίτημα έγκρισης της εξαγοράς της Arm στις κινεζικές αρχές

Η Nvidia υπέβαλε αίτηση στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Κίνας για να αναθεωρήσει την εξαγορά 40 δισ. Δολαρίων του της Βρετανικής Arm περίπου οκτώ μήνες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Η αίτηση η οποία υποβλήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, αναμένεται να θέσει σε κίνηση μια διαδικασία η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει μεταξύ ενός έτους και 18 μηνών, σύμφωνα με Κινέζους δικηγόρους.

Η Nvidia ειδικεύεται στην τεχνολογία απόδοσης γραφικών σε υπολογιστές και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της ARM. Η ARM από την πλευρά της σχεδιάζει μικροεπεξεργαστές οι οποίοι κατασκευάζονται από διάφορες φίρμες και εξοπλίζουν φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets.

Η συμφωνία 40 δισ. δολαρίων της Nvidia για την απόκτηση της Arm Holdings αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα στην Κίνα, αφού διαπιστώθηκε ότι ο επικεφαλής της τοπικής κοινοπραξίας της Arm, Άλεν Γου, ελέγχει σχεδόν το 17% της μονάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Τον Ιούνιο, το διοικητικό συμβούλιο της Arm ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του Γου, που κατηγορείται για σύγκρουση συμφερόντων.

Προ μηνός, η βρετανική κυβέρνηση έβαλε φρένο στην εξαγορά επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας, την ώρα που η συμφωνία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών αρχών.

Καθώς εκκρεμεί η εξαγορά, η Qualcomm έχει κάνει γνωστό στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και την Κρατική Διοίκηση για τον Κανονισμό Αγοράς της Κίνας, ότι έχει ανησυχίες σχετικά με την αγορά της Arm.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ARM είχε εξαγορασθεί από την ιαπωνική Softbank πριν από περίπου τέσσερα χρόνια έναντι του ποσού των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, μόλις πριν από περίπου δύο μήνες οι δραστηριότητες που αφορούσαν τον τομέα του Internet of Things μεταφέρθηκαν από την ARM στην μητρική Softbank ώστε η πρώτη να επικεντρωθεί στους επεξεργαστές των φορητών συσκευών.