Μικτές τάσεις στη Wall με το βλέμμα σε πετρέλαιο και εταιρικά αποτελέσματα

Μικτές τάσεις στη Wall με το βλέμμα σε πετρέλαιο και εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη στο ξεκίνημα για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street παραμένοντας στην τροχιά για την επίτευξη σημαντικών κερδών για την εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα.

Την ίδια ώρα οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν άνοδο καθώς οι δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας κ. Eulogio Del Pino ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ αλλά και της χώρας του, στα μέσα Μαρτίου, αναζωπύρωσε τις ελπίδες για μείωση της παραγωγής του πετρελαίου αλλά και σταθεροποίηση των τιμών του.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 24 μονάδες (0,15%) κινούμενος στις 16.674 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 13 μονάδων (0,28%) βρίσκεται στις 4.594 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 2 μονάδες (0,04%) και κινείται στις 1.953 μονάδες.

Παράλληλα, στο μέτωπο των μάκρο, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ ανήλθε στο 1% το τέταρτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Στα επιμέρους στοιχεία, οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους κατά 2% στο τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο αυτό το μέγεθος ήταν μικρότερο από την αρχική εκτίμηση του 2,2% και πιο αδύναμο σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, το εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουάριου διευρύνθηκε σε χαμηλό επτά μηνών. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 62,2 δισ. δολάρια από τα 61,5 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Kraft Heinz Co κερδίζει 4,62% μετά τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 που ήταν καλύτερα των προσδοκιών σε επίπεδο εσόδων και κερδών.

Στον αντίποδα, η Monster Beverage Corp. υποχωρεί κατά 4,59% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώθηκαν και αυτά χτες.

Σε ρυθμό αποτελεσμάτων κινούνται σήμερα και άλλες μετοχές όπως η J.C. Penney Co. που κάνει άλμα 14,35% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη υψηλότερα των αναμενόμενων. Η μετοχή της Foot Locker Inc. αν και παρουσίασε κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, χάνει 3,23%.