Χρηματιστήριο Aθηνών: Χαλαρό τροχαδάκι προς τις 930 μονάδες

Χρηματιστήριο Aθηνών: Χαλαρό τροχαδάκι προς τις 930 μονάδες

Σε θετικό έδαφος καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να δίνουν και πάλι τον τόνο για το κλείσιμο στις 923,07 μονάδες με +0,57%. Παραμένει μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε και σήμερα εντός του βραχυπρόθεσμου ανοδικού μοτίβου, με τη συνεδρίαση να μην προσθέτει κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση.

Μια ανάλυση που θέλει τον Δείκτη στις 930-932 μονάδες σε πρώτη φάση, και γιατί όχι στις 960 σε δεύτερο χρόνο, αν το κλίμα στις διεθνείς αγορές συντηρηθεί καλό και οι ΗΠΑ προσπεράσουν τα προ ημερών επιτευχθέντα ιστορικά υψηλά.

Η εικόνα από το σύνολο των μετοχών και κυρίως των δεικτοβαρών παραμένει πολύ καλή, καθώς παρόλο που εκλείπει ακόμα η υπεραπόδοση, αφενός «χτίζεται» σταδιακά η άνοδος, αφετέρου οι μετοχές που ήδη οδήγησαν εδώ τον δείκτη συνεχίζουν δυναμικά.

Πρωτοστάτης είναι ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος με μια σπάνια ανθεκτικότητα συνεχίζει να κινείται απροβλημάτιστα. Η Eurobank δοκίμασε νέα πολυετή υψηλά, η ΕΤΕ ανάρρωσε με τον καλύτερο τρόπο από την αναποδιά με τον δείκτη MSCI, ενώ και η Alpha, αν και ουραγός σε μηνιαία απόδοση με μόλις +0,40% (ΕΤΕ +11,33%, Eurobank +10,63%, Πειραιώς +1,73%) παραμένει εντός πολύμηνης συσσώρευσης με μεγάλους όγκους (σήμερα 11,15 εκατ. ευρώ, κι άλλα  8,1 εκατ. ευρώ σε ονομαστική αξία ΣΜΕ), ενδεικτικό του «μαζέματος» που επιχειρείται.

Δίπλα στις τράπεζες, στέκονται και πολλά ακόμα χαρτιά, όπως οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που απέκτησαν πρόσφατα ανοδικό momentum, ο ΟΤΕ, η 3Ε κ.α. Την προσοχή μας έχουμε στρέψει στις μετοχές του Στασινόπουλου, που όντας ούτως ή άλλως εξαιρετικές επενδυτικές επιλογές, συνηθίζουν να βγάζουν κίνηση τέτοιον καιρό λόγω της πολυπλοκότητας της σχέσης των θυγατρικών.

Ένα ακόμα σημείο που αξιολογείται θετικά ήταν το πολύ καλό κλείσιμο της σήμερον καθώς η δημοπρασία έβγαλε δυνατούς αγοραστές, που στήριξαν το Δείκτη στο σύνολο.

Το βλέμμα στρέφεται στις διεθνείς αγορές. Οι ευρωαγορές παρέμειναν στην περιοχή του αμετάβλητου, ωστόσο η ημέρα ξεκίνησε θετικά και τα κέρδη χάθηκαν σταδιακά. Κατ’ αντιστοιχία, ο S&P 500 γύρισε απότομα καθοδικά (-0,24% τώρα) παρά το ότι τα ΣΜΕ διαπραγματεύονταν όλη την ημέρα θετικά, ενώ παράλληλα χάνονται και βραχυπρόθεσμα επίπεδα στήριξης.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.