Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street  στους τρεις βασικούς δείκτες με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου, λίγες ώρες μετά το χειρότερο κλείσιμο των κινέζικων χρηματιστηρίων εδώ και δύο μήνες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 175 μονάδες (1,09%) κινούμενος στις 16.668 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 28 μονάδων (0,63%) βρίσκεται στις 4.571 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 18 μονάδες (0.94%) και κινείται στις 1.948 μονάδες.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που αφορούν τις παραγγελίες προϊόντων μακράς διάρκειας και δημοσιεύτηκαν σήμερα, σημείωσαν αύξηση κατά 4,9% που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση τους τελευταίους δέκα μήνες. Ένα στοιχείο που είναι ενθαρρυντικό για την οικονομική ανάπτυξη, αποτελεί το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι παραγγελίες σε βιομηχανικά αγαθά και μεταλλικών εξαρτημάτων για την κατασκευή υπολογιστών.

Παράλληλα, σήμερα δημοσιεύτηκαν από την αμερικάνικη κυβέρνηση τα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό νέων αιτήσεων για επιδόματα εργασίας. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 10.000 φτάνοντας τις 272.000. Ακόμη ο κινητός μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων έπεσε κατά 1.250 αιτήσεις, στις 272.000, που αποτελεί το χαμηλότερο μέγεθος από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Best Buy Co. Αυτή την ώρα χάνει 1,76% αν και ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις. Απώλειες σημειώνει και η μετοχή της Kohl's Corp. (1,65%) παρά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε αγορά ιδίων μετοχών ύψους 600 εκατ. δολλαρίων.

Η μετοχή της Foxconn Technology Co. κερδίζει 0,31% αν και ανακοίνωσε πως θα υπάρξει καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας με τη Sharp. Corp.