Black Box 17/12/2019

Black Box 17/12/2019

-Μόνον τρείς μήνες και λίγες ημέρες έχουν περάσει από την αλλαγή διοίκησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο διάστημα αυτό γα το σκάνδαλο της Folli Follie πραγματοποιήθ ηκαν  τα εξής: α) επιβλήθηκαν νέα πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ, β) έγιναν νέοι χειρισμοί προς την Δικαιοσύνη, γ) εντοπίστηκαν τα κενά του θεσμικού πλαισίου, δ) νομοθέτησε το ΥΠΟΙΚ για την κάλυψη τους, ε) απομακρύνθηκε από το ΔΣ ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

-Κανείς δεν είχε διάθεση σε αυτήν τη συγκυρία να αντιμετωπίσει το resolution μιας τράπεζας και για αυτό όλες οι πλευρές -είτε εμπλέκονται άμεσα είτε έμμεσα, υποδέχθηκαν με ανακούφιση τα νέα για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της Praxia με την Παγκρήτια ως τις 31 Ιανουαρίου.

-Συμπτωματικά ως τις 31 Ιανουαρίου διαρκεί και η περίοδος των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων των τραπεζών και της Alter Ego για τη Forthnet. Οπότε η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές ανακατατάξεις.

-Μέσα στην εβδομάδα  επισφραγίζεται η συμφωνία της Eurobank με την doValue για την τιτλοποίηση των 7,5 δις. και τη συνολική διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση.

- Η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου στη Lamda Development βοηθά κάπως τη χρηματιστηριακή αγορά να πάρει ανάσες ρευστότητας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ταυτόχρονα ανοίγει το πεδίο για τον διαγωνισμό του καζίνο στο Ελληνικό.   

-Ο επενδυτής του Ελληνικού ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του και είναι stand by με έτοιμα τα κεφάλαια για το επόμενο βήμα της διαδικασίας. Η μπάλα περνάει στην περιοχή της Κυβέρνησης που καλείται να πάρει τις αποφάσεις της: Διαβούλευση που διαρκεί 2,5 μήνες για τα νομιμοποιητικά έγγραφα των δύο υποψηφίων επενδυτών δεν νοείται. Τα έγγραφα που κατατέθηκαν ή ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του διαγωνισμού ή όχι. Οπότε από σήμερα περνάμε στην ώρα των αποφάσεων.

-Σήμερα ανακοινώνει η Attica Bank τα αποτελέσματα εννεαμήνου όπως και τις ενοποιημένες συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις της 30.09.2019.