Κλείσιμο με ήπιες απώλειες στην Wall Street

Κλείσιμο με ήπιες απώλειες στην Wall Street

Με ήπιες απώλειες άρχισε η εβδομάδα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι traders εξακολουθούν ως ένα βαθμό να επηρεάζονται θετικά από την Nvidia και τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ παράλληλα τηρούν και μια στάση αναμονής εν όψει ανακοινώσεων κρίσιμων στοιχείων όπως η αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ για το δ΄ τρίμηνο του 2023. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,16%, στις 39.069 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,38% στις 5.069  μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε επίσης απώλειες 0,13%, στις 15.976 μονάδες.

Στον Dow, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (+3%) και Walmart (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν Verizon (-2,3%) και Amgen (-0,9%).

Η μετοχή της Amazon διαπραγματεύεται από σήμερα στον δείκτη Dow Jones, αντικαθιστώντας τη Walgreens Boots. Η προσθήκη του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξήσει την έκθεση του δείκτη στην τεχνολογία και στο λιανικό εμπόριο.

Καθώς η περίοδος ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων βρίσκεται προς το τέλος της, η επενδυτές εστιάζουν στις επόμενες κινήσεις της Fed σχετικά με τον πληθωρισμό και τα επιτόκια. 

Όπως έχουν αναφέρει αξιωματούχοι της Fed, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα θα εξακολουθήσει να κινείται προσεκτικά καθώς θέλει να εξασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει στον στόχο του 2%.

Εκτός από τα στοιχεία για  την αναθεώρηση του ΑΕΠ, αυτή την εβδομάδα αναμένονται ακόμη ανακοινώσεις σχετικά με τον προτιμώμενο δείκτη της Fed για την πορεία του πληθωρισμού που μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις, δηλαδή για τον δείκτη δαπανών προσωπικής κατανάλωσης που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη.