Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικρά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για ύφεση στην αγορά, ενώ φαίνεται να «ζυγίζουν» τα σχόλια της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των τραπεζών, αν χρειαστεί.

Υπό το κλίμα αυτό ο δείκτης Hang Seng οδηγήθηκε σε απώλειες στην περιοχή, διαπραγματευόμενος κατά 0,58% χαμηλότερα, στις 19.948 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 0,61%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite  έκλεισε με πτώση 0,64% στις 3.265 μονάδες, ενώ ο Shenzhen Component  σημείωσε άνοδο 0,25%, στις 11.634 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,39% στις 2.414 μονάδες, με τον Kosdaq να εμφανίζεται κατά 1,47% υψηλότερα και να «κλειδώνει» στις 824 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, το Nikkei 225 παρουσίασε απώλειες 0,13% στις 27.385 μονάδες και ο Topix έκλεισε 0,1% χαμηλότερα στις 1.955 μονάδες.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι περισσότερες τράπεζες ενδέχεται να υποστούν πτώχευση μετά τη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη πτώχευση τραπεζών των ΗΠΑ. Αυτή η αναταραχή θολώνει τις προοπτικές για το τι θα κάνει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ με τα επιτόκια μετά την άνοδό τους κατά το τελευταίο έτος.

Επίσης, ο φόβος είναι ότι όλη η αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο θα μπορούσε να προκαλέσει απότομη υποχώρηση των δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, αποτελεί έναν άλλο παράγοντα ανησυχίας και αυτό θα μπορούσε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην οικονομία, αυξάνοντας τον κίνδυνο για μια ύφεση που πολλοί οικονομολόγοι θεωρούσαν ήδη ως πιθανή.