Μεικτά πρόσημα στο κλείσιμο των ασιατικών αγορών
Shutterstock
Shutterstock

Μεικτά πρόσημα στο κλείσιμο των ασιατικών αγορών

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού έκλεισαν με μεικτά πρόσημα μετά τη διατήρηση του βασικού επιτοκίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας αμετάβλητο την Παρασκευή. Η BOJ ανέφερε ότι εξετάζει τη μείωση της αγοράς ιαπωνικών κρατικών ομολόγων.

Η κεντρική τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια μεταξύ 0% και 0,1%, όπως αναμενόταν ευρέως, αλλά δήλωσε ότι θα μπορούσε να μειώσει τις αγορές ιαπωνικών κρατικών ομολόγων μετά την επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Ιουλίου.

Η BOJ στοχεύει επί του παρόντος στην αγορά ομολόγων ύψους περίπου 6 τρισεκατομμυρίων γιεν (38,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) ανά μήνα και έχει ενημερώσει την αγορά για τα σχέδια αγοράς ομολόγων ύψους μεταξύ 4,8 και 7 τρισεκατομμυρίων γιεν ανά μήνα.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 ανέτρεψε τις απώλειες και κέρδισε 0,73% μετά την απόφαση της BOJ, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,78%.

Μετά την απόφαση της BOJ, το ιαπωνικό γεν υποχώρησε κατά 0,75% στα 158,18 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ η απόδοση του 10ετούς JGB υποχώρησε κατά 35 μονάδες βάσης στα 0,933.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,32%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,14%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,29%.