Άνοδος στις ευρωαγορές
Shutterstock
Shutterstock

Άνοδος στις ευρωαγορές

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο την έγκριση του νομοσχεδίου για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και τον περιορισμό των κυβερνητικών δαπανών για δύο χρόνια, λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας χρεοκοπίας.

Ο Dax έκλεισε με κέρδη 1,25%, ο CAC 1,87%, o FTSE 1,56% και ο Stoxx 600 1,53%.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την Πέμπτη διακομματική νομοθεσία με την υποστήριξη του προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία αίρει το ανώτατο όριο χρέους της κυβέρνησης ύψους 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτρέποντας μια πιθανή χρεοκοπία.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης ακινήτων καταγράφει ράλι 1,9%, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διεύρυναν την πρόσφατη διολίσθησή τους, λόγω των ενδείξεων ότι οι πιέσεις στις τιμές χαλαρώνουν ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν στην ευρωζώνη.

Οι μετοχές των γερμανικών κατασκευαστών αθλητικών ειδών Puma και Adidas AG σημειώνουν άνοδο 3,9% και 3,2%, αντίστοιχα, αφού η αμερικανική εταιρεία λιανικής πώλησης Lululemon Athletica Inc αυξάνει τις ετήσιες προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη της.

Η ProSiebenSat.1 κινείται ανοδικά 1,9%, αφού ο τσεχικός επενδυτικός όμιλος PPF αύξησε τη συμμετοχή του στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης στο 15,04% σε μετοχές και μέσα.

Προηγουμένως, με κέρδη έκλεισαν και οι ασιατικές αγορές.