Με πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές - Ενισχύθηκε ο δείκτης FTSE μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό Αγγλίας
Shutterstock
Shutterstock

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές - Ενισχύθηκε ο δείκτης FTSE μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό Αγγλίας

Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, χάνοντας τη θετική δυναμική που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση και μόνο ο βρετανικός δείκτης ενισχύθηκε, καθώς τα νέα από τον πληθωρισμό ήταν θετικά.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση κατά 0,17% με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται στο κόκκινο. Οι μετοχές τεχνολογίας έκλεισαν αρνητικά με απώλειες κατά  1,15%, ενώ τα τρόφιμα και τα ποτά και η υγειονομική περίθαλψη υποχώρησαν κατά 0,42%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,35%, όπως και στο Παρίσι ο CAC με ποσοστό 0,77%, ενώ στο Μιλάνο υποχώρησε ο FTSE MIB κατά 0,29%.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,17%, αφού ο πληθωρισμός της χώρας ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες.

Ο πληθωρισμός τον Μάιο μετρήθηκε στο 2%, αγγίζοντας τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας εν όψει της απόφασης για τα επιτόκια πολιτικής της την Πέμπτη.

Η BoE αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25%, με την πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπουν μείωση τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία από την ευρωζώνη την Τρίτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ήταν 2,6% τον Μάιο, από 2,4% τον Απρίλιο, όπως επιβεβαίωσε η Eurostat. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρύτερη ΕΕ ήταν 2,7%, από 2,6% τον προηγούμενο μήνα.