Μεικτά πρόσημα και πιέσεις στις ευρωαγορές

Μεικτά πρόσημα και πιέσεις στις ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή  επηρεασμένες σε μεγάλο βαθμό από τις πτωτικές πιέσεις σε Ασία και Νέα Υόρκη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση  0,17% στις 520,57 μονάδες, ο δείκτης του  χρηματιστηρίου του Λονδίνου FTSE έκλεισε με απώλειες 0,26% στις 8.317,59 μονάδες, στη Φρανκφούρτη, ο  Dax έκλεισε με οριακή άνοδο 0,01%,  στις 18.693,37 μονάδες και στο Παρίσι ο  Cac έκλεισε με οριακές απώλειες 0,09%  στις 8.094,97 μονάδες. Ο δείκτης του χρηματιστηρίου Μιλάνου FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 34.490,71 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones της Wall Street είχε τη χειρότερη συνεδρίαση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο την Πέμπτη (23/5), αφού τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve και τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ενίσχυσαν το αφήγημα «υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» στις ΗΠΑ.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, η πορεία της ίδιας της Τράπεζας της Αγγλίας τέθηκε ακόμη περισσότερο υπό αμφισβήτηση αυτή την εβδομάδα από τα θερμότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και τη γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν χαμηλότερα καθώς οι επενδυτές χώνευαν το ποσοστό πληθωρισμού της Ιαπωνίας, το οποίο ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες στο 2,2%.