Επικράτησαν οι απώλειες στην Ασία ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό
AP Photo/Lee Jin-man
AP Photo/Lee Jin-man

Επικράτησαν οι απώλειες στην Ασία ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να περιμένουν μέσα στην εβδομάδα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα, Σιγκαπούρη και η Αυστραλία αναμένεται να ανακοινώσουν στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Αύγουστο αυτή την εβδομάδα, ενώ η Ιαπωνία θα δημοσιεύσει στοιχεία για τον πληθωρισμό στην περιοχή του Τόκιο. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην περιοχή της πρωτεύουσας θεωρούνται ως κορυφαίος δείκτης για τις τάσεις σε εθνικό επίπεδο.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κατέγραψε οριακές απώλειες (-0,07%) στο ξεκίνημα της εβδομάδας, ενώ αντίθετα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 0,88% και ο Topix κινήθηκε ανοδικά 0,39%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε 0,57% και ο Kosdaq 1,98% χαμηλότερα, επεκτείνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,48%, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να βρίσκονται επίσης σε αρνητικό έδαφος και τον Shanghai Shenzhen να κλείνει στο -0,58%. Ο δείκτης αναφοράς CSI 300 σημείωσε πτώση 0,33%.