«Ανάσαναν» οι ασιατικές αγορές, κέρδη ανω του 2% για τον Kospi
Shutterstock
Shutterstock

«Ανάσαναν» οι ασιατικές αγορές, κέρδη ανω του 2% για τον Kospi

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με κέρδη την Πέμπτη, σε αντίθεση με τις απώλειες που κατέγραψαν στη Wall Street ο S&P 500 και ο Nasdaq για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Οι μετοχές τεχνολογίας παρέσυρε τις αγορές σε πτώση, καθώς η Nvidia σημείωσε πτώση σχεδόν 4%, ακολουθούμενη από τις μετοχές των Netflix, Meta, Apple και Microsoft.

Η τεχνολογία ήταν ο τομέας με τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500, σημειώνοντας πτώση 1,7%.

Στο μεταξύ, οι traders στην Ασία θα αξιολογήσουν το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας, το οποίο είναι ένα από τα μεγέθη που σταθμίζει η κεντρική τράπεζα της χώρας όταν εξετάζει τα επιτόκια.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,48%, καθώς το ποσοστό ανεργίας της χώρας αυξήθηκε στο 3,8% τον Μάρτιο, λιγότερο από το 3,9% που ανέμενε το Reuters.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέκαμψε από τις απώλειες της Τετάρτης και ηγήθηκε των ασιατικών αγορών, σημειώνοντας άνοδο 2,28%. Ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης έκανε άλμα στο 2,71%.

Ο Nikkei αντέστρεψε τις προηγούμενες απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,3%, έπειτα από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών, ενώ ο ευρείας βάσης Topix ενισχύθηκε κατά 0,54%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,29%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,36%.