8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ζελένσκι: Εάν η Ρωσία δεν τιμωρηθεί τώρα, άλλοι επιδρομείς στον κόσμο θα ξεκινήσουν νέους πολέμους

Ζελένσκι: Εάν η Ρωσία δεν τιμωρηθεί τώρα, άλλοι επιδρομείς στον κόσμο θα ξεκινήσουν νέους πολέμους
APimages

«Εάν η Ρωσία δεν σταματήσει τώρα, εάν δεν τιμωρηθεί τώρα, κι άλλοι επιδρομείς στον κόσμο θα ξεκινήσουν άλλους πολέμους. Σε άλλες περιοχές του κόσμου. Σε διαφορετικές ηπείρους. Όπου μια χώρα ονειρεύεται να κατακτήσει τις γειτονικές της», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε νέο του μήνυμα.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος θα κοστίσει στη Ρωσία για τις επόμενες γενιές.

Οι δηλώσεις του έγιναν μια ημέρα αφού ο Πούτιν εξήρε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «ηρωική» αποστολή του ρωσικού στρατού κατά τη διάρκεια πατριωτικής συγκέντρωσης στο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας ενώπιον ενθουσιώδους πλήθους δεκάδων χιλιάδων Ρώσων.

Οι 100.000 μπροστά από το στάδιο, μαζί με τους 95.000 στην ίδια την αρένα αντιστοιχούν περίπου στον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ζελένσκι σε σημερινό μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

«Και τώρα φανταστείτε 14.000 πτώματα σε αυτό το στάδιο, επιπρόσθετα των δεκάδων χιλιάδων και πλέον που έχουν τραυματιστεί και ακρωτηριαστεί», δήλωσε ο ίδιος, συνοψίζοντας τις ουκρανικές εκτιμήσεις για τις ρωσικές απώλειες από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.