Τζιλ Μπάιντεν: Επισκέφθηκε την Ουκρανία - Συνάντηση με την Ολένα Ζελένσκα

Τζιλ Μπάιντεν: Επισκέφθηκε την Ουκρανία - Συνάντηση με την Ολένα Ζελένσκα

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν πραγματοποίησε ένα ταξίδι - έκπληξη στην Ουκρανία την Κυριακή για να προσφέρει τη στήριξη της στον ουκρανικό λαό εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας.

Η Μπάιντεν επισκέφθηκε ένα σχολείο που λειτουργεί ως προσωρινό καταφύγιο και συνάντησε την πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, σύμφωνα με το Reuters.

«Σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να δείξω στον ουκρανικό λαό ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει και είναι βάναυσος και πως ο λαός των ΗΠΑ είναι δίπλα τους», είπε η Μπάιντεν.

Η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, που πραγματοποίησε επίσκεψη στη γειτονική Σλοβακία, έδωσε λουλούδια στη Ζελένσκα, η οποία έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Καταλαβαίνουμε τι χρειάζεται για να έρθει η πρώτη κυρία των ΗΠΑ εδώ κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, όταν οι στρατιωτικές ενέργειες λαμβάνουν χώρα καθημερινά, όπου οι σειρήνες χτυπούν κάθε μέρα ακόμη και σήμερα», είπε μέσω διερμηνέα.

«Όλοι νιώθουμε την υποστήριξή σας και όλοι νιώθουμε την ηγεσία του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η Γιορτή της Μητέρας είναι μια πολύ συμβολική ημέρα για εμάς γιατί νιώθουμε επίσης την αγάπη και την υποστήριξή σας σε μια τόσο σημαντική μέρα» κατέληξε.