Τζ. Μπάιντεν: Μπορεί να χρειαστεί μέχρι αύριο, ίσως και παραπάνω για αποτέλεσμα - Τα πάμε καλά

Τζ. Μπάιντεν: Μπορεί να χρειαστεί μέχρι αύριο, ίσως και παραπάνω για αποτέλεσμα - Τα πάμε καλά

«Ενδεχομένως θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι αύριο ίσως και παραπάνω» για το αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του περί τις 07.40 ώρα Ελλάδας, λέγοντας τους ότι «τα πάμε καλά» και ζητώντας τους να «διατηρήσουν την πίστη».

Όπως είπε ο Τζ, Μπάιντεν, ο οποίος χτες είχε αποφύγει να δεσμευτεί ότι θα κάνει δηλώσεις για τις εκλογές αν το αποτέλεσμα δεν είναι ξεκάθαρο, η καθυστέρηση στην καταμέτρηση ήταν αναμενόμενη κυρίως λόγου του μεγάλου όγκου των επιστολικών ψήφων (μαζί με τις πρόωρες ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια) και δήλωσε αισιόδοξος μετά τις τελευταίες εκτιμήσεις που του δίνουν τις αμφίρροπες πολιτείες της Μινεσότα και της Αριζόνα.\

Ειδικότερα, μιλώντας στους υποστηρικτές τους σε συγκέντρωση στο Ντέλαγουερ ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «είμαι εδώ για να σας πω ότι βρισκόμαστε σε τροχιά για να κερδίσουμε»

«Το ξέραμε ότι θα εξελισσόταν έτσι, μπορεί να πάμε μέχρι σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί» πρόσθεσε ο υποψήφιος των δημοκρατικών αναφερόμενος στην ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, τόνισε ιδιαίτερα ότι η χώρα θα πρέπει να περιμένει μέχρι να καταμετρηθεί ακόμα και η τελευταία ψήφος προκειμένου να ανακοινωθεί ο νικητής των εκλογών.

«Πρέπει να φανούμε υπομονετικοί», μέχρι να καταμετρηθούν «όλες οι ψήφοι», είπε, προσθέτοντας ότι «ξέρουμε οτι κάθε ψηφοδέλτιο μετράει, νιώθουμε καλά για το πού βρισκόμαστε. Είμαστε σίγουροι για την Αριζόνα, νιώθουμε αυτοπεποίθηση για την Τζόρτζια, νιώθουμε πολύ καλά για το Ουισκόνσι και το Μίσιγκαν. Θα πάρει πολύ χρόνο αλλά στο τέλος θα την κερδίσουμε την Πενσιλβάνια. Μέχρι να μετρηθούν οι ψήφοι στην Φιλαδέλφεια μπορεί να πάμε μέχρι αύριο το πρωί».

«Συνεχίστε να το πιστεύετε, παιδιά, θα νικήσουμε», ανέφερε καταλήγοντας στην παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας «αισιοδοξία».

Την ίδια φράση, «συνεχίστε να πιστεύετε», επανέλαβε λίγο μετά μέσω twitter.

Σε επόμενη ανάρτηση του τόνισε, δε, ότι «δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ή του Ντόναλντ Τραμπ να ανακηρύξουμε νικητή των εκλογών. Είναι αρμοδιότητα των ψηφοφόρων».