Τρίτο κρούσμα Όμικρον στην Ινδία

Τρίτο κρούσμα Όμικρον στην Ινδία

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα το τρίτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικούς αξιωματούχους, την ώρα που το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα αγγίζει το ορόσημο των 35 εκατομμυρίων.

Αξιωματούχοι στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ δήλωσαν πως ο ασθενής, που διαγνώστηκε θετικός στην Όμικρον, ήταν ένας 72χρονος άνδρας, ινδικής καταγωγής, που έζησε στη Ζιμπάμπουε για δεκαετίες και επέστρεψε στην Ινδία στις 28 Νοεμβρίου.

Η Ινδία ανακοίνωσε 8.603 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 34,62 εκατομμύρια. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 415, στους 470.530.

Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ζήτησε από αξιωματούχους να επικεντρωθούν στις χώρες που θεωρούνται κινδύνου, αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε πως η νέα παραλλαγή είναι «ανησυχίας».

Η Ινδία αναμένει η παραλλαγή Όμικρον να προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια, λόγω της αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού και την προηγούμενη υψηλή έκθεση στην παραλλαγή Δέλτα, που μόλυνε σχεδόν το 70% του πληθυσμού έως τον Ιούλιο.

Σχεδόν το 84% του πληθυσμού της Ινδίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να κάνουν μια δεύτερη δόση.