Στον «αέρα» το πακέτο στήριξης - Μπλόκο από τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο
ΗΠΑ

Στον «αέρα» το πακέτο στήριξης - Μπλόκο από τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων εμπόδισαν την Πέμπτη μια προσπάθεια εκ μέρους των Δημοκρατικών του Σώματος να προωθήσουν την άμεση αποστολή επιταγών ύψους 2,000 δολαρίων, αφήνοντας έτσι το μετέωρο το μέλλον του πακέτου στήριξης της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με βέτο το νομοσχέδιο το οποίο πέρασε προσφάτως και από τα δυο σώματα του Κογκρέσου, αν δεν αυξανόταν το ποσό των επιταγών από 600 δολάρια σε 2000 δολάρια.

Ο Τραμπ αιτιολόγησε την κίνηση του λέγοντας πως δεν ήταν "αυτό που περίμενα", και χαρακτήρισε τις διατάξεις του "αληθινή ντροπή" απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το ποσό των επιδοτήσεων που θα χορηγεί το δημόσιο στις οικογένειες.

"Ζητώ από το Κογκρέσο να τροποποιήσει αυτό το νομοσχέδιο και να αυξήσει το γελοία χαμηλό ποσό των 600 δολαρίων στα 2.000 δολάρια ή στα 4.000 για κάθε ζευγάρι. Ζητώ επίσης από το Κογκρέσο να διαγράψει άχρηστα και δαπανηρά στοιχεία αυτού του νομοσχεδίου", τόνισε ο Τραμπ σε βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Έτσι λοιπόν η σχετική πρόταση την οποία προώθησε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Δημοκρατικών Στένι Χόιερ σε διάσκεψη Επιτροπής της Βουλής και για την οποία απαιτούνταν ομοφωνία καταψηφίστηκε από τους Ρεπουμπλικάνους.

"Εάν ο Πρόεδρος εννοεί σοβαρά τα όσα είπε για τις άμεσες πληρωμές των 2.000 δολαρίων, πρέπει να καλέσει τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής και να τους πείσει", δήλωσε η Νάνσι Πελόσι, πρόεδρος του Σώματος.

Οι Δημοκρατικοί ζήτησαν από τον Τραμπ να υπογράψει το νόμο για τη στήριξη της οικονομίας και τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και στη συνέχεια να υποστηρίξει ένα ξεχωριστό σχέδιο για την αποστολή επιταγών.