Σομαλία: Επίθεση ισλαμιστών ανταρτών με 5 νεκρούς σε ξενοδοχείο

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας μαχητής της αλ Σεμπάμπ, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια εφόδου που εξαπέλυσαν στις 19:00, τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) ακραίοι Ισλαμιστές αντάρτες της σομαλικής οργάνωσης σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου της Σομαλίας, κοντά στην προεδρική κατοικία.

«Μέχρι στιγμής, δύο φύλακες ξενοδοχείου, ένας ισλαμιστής μαχητής, ένας κυβερνητικός υπάλληλος και ένας άμαχος είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της επίθεσης», δήλωσε ο αστυνομικός Άχμεντ Μπασάνι στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση και αρκετοί άνθρωποι διασώθηκαν από το ξενοδοχείο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ πρόσθεσε πως μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης συγκαταλέγονται και φύλακες του ξενοδοχείου, χωρίς όμως να προβεί σε απολογισμό θυμάτων.

Εξάλλου, ένας αστυνομικός δήλωσε στο Reuters πως «Πιστεύαμε ότι ήταν αστυνομικοί, αλλά άρχισαν να πετούν χειροβομβίδες και να πυροβολούν εναντίον μας καθώς πλησίαζαν, οπότε ανταλλάξαμε πυρά στην πύλη του ξενοδοχείου».

Ο εκπρόσωπος της αλ Σεμπάμπ, ο Αμπντί Αζίζ Αμπού Μουσάμπ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και τόνισε πως οι μαχητές της βρίσκονται μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του ξενοδοχείου, που είναι δημοφιλές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές.

Φωτογραφία: AP