Ρωσία: Το φάρμακο κατά του κορονοϊού θα πωλείται στην τιμή των 8.000 ρουβλίων

Ρωσία: Το φάρμακο κατά του κορονοϊού θα πωλείται στην τιμή των 8.000 ρουβλίων

Το ρωσικό αντιικό φάρμακο κατά της Сovid-19 Avifavir θα πωλείται στα φαρμακεία της χώρας στην τιμή των 8.000 ρουβλίων (89 ευρώ), δηλαδή θα είναι κατά 30% φθηνότερο ανάλογων φαρμάκων, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ.

Ο Ντμίτριεφ επισήμανε ότι η τιμή του Avifavir στη συνέχεια ενδέχεται να μειωθεί, όπως και ότι το RDIF θα επιδιώξει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ζωτικής σημασίας σημαντικών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στα ρωσικά νοσοκομεία διατίθεται δωρεάν.

Το Avifavir εγκρίθηκε τον Μάιο του 2020 από το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας και υπήρξε το πρώτο φάρμακο στον κόσμο που αναπτύχθηκε με βάση το Favipiravir και εγκρίθηκε για τη θεραπεία της Covid-19. Το Avifavir βασίζεται στη δραστική ουσία φαβιπιραβίρη, η οποία αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και χρησιμοποιείται ευρέως ως η βάση για τη θεραπεία λοιμώξεων.

Από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στις κλινικές έρευνες του εν λόγω φαρμάκου συμμετείχαν 408 ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό σε 35 ιατρικά νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας. Τον Οκτώβριο ο αριθμός των ασθενών που θα συμμετάσχουν στις κλινικές έρευνες αυτές θα αυξηθεί στους 460.