Προκλητική ανακοίνωση για «φρικαλεότητες» των Ελλήνων στην Ανατολία
Τουρκικό ΥΠΑΜ

Προκλητική ανακοίνωση για «φρικαλεότητες» των Ελλήνων στην Ανατολία

Σε ανακοίνωση του ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα πολέμου, κάνοντας λόγο για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» που διέπραξαν οι Έλληνες και σε «βάρβαρες σφαγές» στην περιοχή της Ανατολίας. Παράλληλα, απορρίπτει «τους ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών περί ‘Πόντου’» και γράφει για «ανήθικη στάση» των Ελλήνων πολιτικών τους οποίους κατηγορεί πως «ψεύδονται ανοιχτά».

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου αναφέρει πως «απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών περί «Πόντου», που απορρίπτουν κάθε είδους ορθολογισμού και λογικής αλήθειας και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα αγνοώντας την.

Καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών, που είπαν ανοιχτά ψέματα τόσο στους δικούς τους ανθρώπους όσο και σε όλο τον κόσμο προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Αν η Ελλάδα αναζητά μια επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, πρέπει να αντιμετωπίσει τις αιματηρές φρικαλεότητες των προγόνων της που επιχείρησαν βάναυσα να εισβάλουν στην Ανατολία.

Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Έλληνες, διαπράττοντας βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία, ανεξάρτητα από παιδιά, γυναίκες ή ηλικιωμένους, περιλήφθηκε στην Έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και καθορίστηκε και καταγράφηκε με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως εχθρότητα προς την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, κάνουν μια μάταιη προσπάθεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η εξωπραγματική ρητορική βλάπτει και τον ελληνικό λαό...»