7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Pfizer: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε μεγαλύτερη ομάδα παιδιών κάτω των 12

Pfizer: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε μεγαλύτερη ομάδα παιδιών κάτω των 12
AP images

H Pfizer Inc ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ξεκινά τις δοκιμές του εμβολίου της κατά της COVID-19 σε μεγαλύτερη ομάδα παιδιών κάτω των 12, αφού επέλεξε μια χαμηλότερη δόση του εμβολίου σε προηγούμενη φάση των δοκιμών.

Η μελέτη θα συμπεριλάβει έως 4.500 παιδιά σε 90 σημεία στις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, την Πολωνία και την Ισπανία, ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Με βάση την ασφάλεια, την ανεκτικότητα και την ανοσοαπόκριση που αξιολογήθηκαν σε μελέτη πρώτης φάσης που περιελάμβανε 144 παιδιά, η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει μια δόση 10 μικρογραμμαρίων σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, και 3 μικρογραμμαρίων σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών. 

Το εμβόλιο έχει λάβει έγκριση για χρήση σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία λαμβάνουν την ίδια δόση με του ενήλικες: 30 μικρογραμμάρια. 

Σχεδόν 7 εκατομμύρια έφηβοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. 

Ο εμβολιασμός των παιδιών και των νέων θεωρείται βρίσιμο βήμα για την επίτευξη της «ανοσίας της αγέλης» και τον έλεγχο της πανδημίας. 

Πηγή: Reuters