8ος χρόνος, ημέρα 2436η
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022

Ουκρανός αξιωματούχος: Ο Ζελένσκι δεν ήταν αρνητικός σε επίσκεψη Σταϊνμάιερ στο Κιέβο

Ουκρανός αξιωματούχος: Ο Ζελένσκι δεν ήταν αρνητικός σε επίσκεψη Σταϊνμάιερ στο Κιέβο

Σύμβουλος του προσωπάρχη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Σέρχι Λισένκο, διέψευσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ότι ο Ζελένσκι απέρριψε μια πρόταση του Γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ να επισκεφτεί την Ουκρανία, όπως είχε αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Ο Στάινμαϊερ δήλωσε χθες ότι σχεδίαζε να επισκεφθεί το Κίεβο μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του και τους προέδρους της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας «για να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης της Ευρώπης προς την Ουκρανία... (αλλά) αυτό δεν ήταν επιθυμητό στο Κίεβο».

Η Bild ανέφερε ότι ο Ζελένσκι απέρριψε τα σχέδια του Στάινμαϊερ να επισκεφθεί την Ουκρανία λόγω των στενών του σχέσεων με τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια και της πολυετούς υποστήριξής του στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ένα έργο που σχεδιάστηκε για να διπλασιάσει τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου απευθείας στη Γερμανία, αλλά το οποίο έκτοτε ακυρώθηκε.

Πάντως σήμερα, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε «ενοχλητική» την άρνηση του Κίεβου στον Σταϊνμάιερ να επισκεφτεί την χώρα.

Πηγή: Reuters