Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί από ρωσικό «πλήγμα» σε στρατιωτική βάση στο Μικολάιβ

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί από ρωσικό «πλήγμα» σε στρατιωτική βάση στο Μικολάιβ

Τουλάχιστον 40 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή σε στρατιωτική βάση στη νότια πόλη Μικολάιβ την Παρασκευή, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος του Μικολάιβ Ολεξάντρ Σένκεβιτς είπε στο Facebook την Παρασκευή ότι πολλά χωριά στην περιοχή έχουν καταληφθεί και η πόλη δέχθηκε σφοδρά πυρά, αποκαλώντας την «δύσκολη μέρα». 

Ο ίδιος επιβεβαίωσε το «πλήγμα», προσθέτοντας πως «έγινε από κοντινή απόσταση, προφανώς από τη Χερσώνα, επομένως δεν υπήρχε χρόνος να ηχήσουν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής». «Δεν είχαμε αεροπορικό συναγερμό, επειδή μας επιτέθηκαν από την περιοχή Χερσώνα, και απλά δεν είχαμε χρόνο να ενεργοποιήσουμε το σύστημα προειδοποίησης» υπογράμμισε. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι βομβάρδισαν στρατώνες στην ουκρανική βάση της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, όπου βρίσκονταν στρατιώτες και πολίτες που εκπαιδεύονταν, με συνέπεια να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με στρατιωτικό που βρισκόταν επί τόπου, περί τους 200 νεαροί στρατιώτες βρίσκονταν στο στρατόπεδο την ώρα της επίθεσης. Δεκάδες έχουν σκοτωθεί, δήλωσε άλλος Ουκρανός στρατιώτης.

«Συνεχίζουμε να μετράμε, αλλά είναι αδύνατον να ξέρουμε λόγω της κατάστασης των πτωμάτων», δήλωσε ένας διασώστης.