Οι νέες απειλές Ερντογάν και η προπαγάνδα από τα τουρκικά ΜΜΕ

Οι νέες απειλές Ερντογάν και η προπαγάνδα από τα τουρκικά ΜΜΕ

Το γνωστό αφήγημα της Ελλάδας που αποτελεί όργανο των ξένων δυνάμεων οι οποίες χρησιμοποιούν τη χώρα μας για να βάλουν φρένο στα σχέδια της μεγάλης Τουρκίας, επιστρατεύει για μια ακόμη ο Ταγίπ Ερντογάν. «Η Ελλάδα δρα ως μηχανισμός απειλής», όπως είπε, εξαπολύοντας ταυτόχρονα βέλη κατά των ΗΠΑ με αφορμή την ίδρυση βάσεων στην χώρα μας, μην μπορώντας για ακόμη μια φορά να κρύψει την μεγάλη του ενόχληση για τη στρατηγική αναβάθμιση των σχέσεων Αθήνας -Ουάσινγκτον. Το παιχνίδι στοχοποίησης και ενοχοποίησης της Ελλάδας παίζουν με τον καλύτερο τρόπο και τα τουρκικά ΜΜΕ, με τελευταίο επεισόδιο Τούρκο αναλυτή που μίλησε σήμερα για νησιά «υπό κατοχή» από την Ελλάδα.

Παρατηρείται μια ποιοτική αναβάθμιση στην όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας και απέναντι στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τις πρόσφατες «απειλές» του Τούρκου προέδρου ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», ο οποίος και σήμερα συνέχισε τις παραληρηματικές επιθέσεις του κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την τώρα ότι λειτουργεί ως «μηχανισμός απειλής» εναντίον της Τουρκίας.

Ερωτηθείς σχετικά για το πως θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα, αφού επανέλαβε τις κατηγορίες του για «παρενοχλήσεις» τουρκικών αεροσκαφών, «μαξιμαλιστικές θέσεις» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, «στρατιωτικοποιήσεις νησιών» και παρεμβατικές ενέργειες σε βάρος των συμφερόντων της Τουρκίας, σημείωσε τα εξής:

«Νομίζω ότι τα σημεία που έχω εκφράσει και το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι εξαιρετικά σαφή. Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό είναι ανεξήγητη. Από τη μια υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, υπάρχουν παρενοχλήσεις κατά των αεροσκαφών μας, ορισμένα εκ των οποίων εκτελούν αποστολές του ΝΑΤΟ, υπάρχουν παρεμβατικές ενέργειες έως και κλείδωμα ραντάρ με πυραύλους S-300».

Κατηγόρησε την Ελλάδα πως συνεχίζει «να στατιωτικοποιεί τα νησιά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας ενάντια στο αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς που προκύπτει από συνθήκες» και ακολούθως άφησε αιχμές κατά των ΗΠΑ λέγοντας πως «παράλληλα βέβαια υπάρχει και η ίδρυση βάσεων. Η Αμερική οδηγεί σε αυτό. Εάν έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον κ. Πρόεδρο όταν πάμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα αναφερθούν τα βήματα που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το σημείο και θα μιλήσουμε για αυτά τα θέματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε να βάλλει κατά της Ελλάδας ισχυριζόμενος πως «υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των ναυτικών δικαιοδοσιών. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει αποδεκτό» και υπογράμμισε ότι «αντί να μιλούν απευθείας με την Τουρκία, εργάζονται σχεδόν σαν μηχανισμός απειλής, διαμαρτυρόμενοι συνεχώς για εμάς στα Ηνωμένα Έθνη, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και στο ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε ένα από τα ισχυρότερα μέλη»

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» τόνισε και επισήμανε πως «όποια γλώσσα και αν καταλαβαίνουν, ανοίγουμε παρένθεση και μιλάμε σε αυτή τη γλώσσα. Αντιλαμβάνομαι ότι το καταλαβαίνουν και αυτοί».

Τουρκικά ΜΜΕ για ελληνικά νησιά: Έχει δίκιο o Ερντογάν, «είναι υπό κατοχή»

Το κλίμα όξυνσης που καλλιεργεί η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα συντηρούν και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναπαραγάγουν την τουρκική επιχειρηματολογία τα περί «κατοχής των νησιών» του Αιγαίου από τη χώρα μας, ενώ δεν λείπουν και οι προβολές του γνωστού χάρτη που δείχνει ελληνικά νησιά ως τουρκικά.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής παρουσίασε στον αέρα του CNN Turk χάρτη με ελληνικά νησιά τα οποία τα «βαφτίζει» τουρκικά. Μάλιστα ο χάρτης απεικονίζει και την εμβέλεια των S-300 από την Κρήτη και την Κύπρο.

«Κάποια νησιά, νησίδες και βραχονησίδες είναι υπό κατοχή της Ελλάδας, ενώ δεν τα δικαιούται. Να το επαναλάβω; Είναι υπό κατοχή. Nαι, αυτή είναι η πραγματική κατάσταση», ανέφερε ο αναλυτής Μετέ Γιαράρ.

Μάλιστα ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν, συμφώνησε με αυτήν την «ανάλυση» λέγοντας «Βέβαια, αυτό που λέει ο πρόεδρος, είναι και αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη αντίδραση της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ένα προκλητικό άρθρο της με τίτλο «Ο Μητσοτάκης θέλει να γίνει Ζελένσκι, χάρτινη τίγρης οι ΗΠΑ» η Daily Sabah ισχυριζόταν εμμέσως πλην σαφώς πως η Ελλάδα θα έχει την τύχη της Ουκρανίας, συγκρίνοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, κάνοντας λόγο για υποκρισία της χώρας μας και «χειραγώγηση» του αμερικανικού Κογκρέσου. 

Παράλληλα, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Milliyet καλούσε τον Ερντογάν να προσφύγει η Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της Ελλάδος για την «στρατιωτικοποίηση των νησιών και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της», αλλά και να καταθέσει αίτημα για να διεκδικήσει αναδρομικές πολεμικές αποζημιώσεις «για την περίοδο της ελληνικής κατοχής στην Ανατολία»

Τούρκος Δήμαρχος: Είμαι έτοιμος να γίνω καμικάζι κατά των Ελλήνων στρατιωτών

Το κλίμα που διαμορφώνεται στην τουρκική κοινωνία αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του δημάρχου του Μπόλου, Τανζού Οζτζάν, κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), ο οποίος στο δημοτικό συμβούλιο είπε πως «είμαι έτοιμος να καμουφλαριστώ και να μπω στους Έλληνες στρατιώτες ως βομβιστής αυτοκτονίας κατόπιν εντολής του Ερντογάν»,.

Όπως αναφέρει η cumhuriyet ο Δήμαρχος του Μπόλου σημείωσε χαρακτηριστικά «πάμε, μα τον Αλλάχ είμαι έτοιμος. Αν ο κ. Ερντογάν είναι έτοιμος, είμαι έτοιμος να αναλάβω όποιο καθήκον μου αναθέσει, να βάλω καμουφλάζ σε αυτή την ηλικία, να πάω να πολεμήσω στο μέτωπο, να γίνω καμικάζι, να εκραγώ ανάμεσα στους Έλληνες στρατιώτες. Να καθαρίσω πατάτες στην κουζίνα. Είμαι έτοιμος για όλα»

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «μια σπιθαμή γης μας είναι πολύ πολύτιμη. Οι Έλληνες συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τεράστια νησιά μπροστά στα μάτια μας, παραβιάζοντας τη Λωζάνη. Το αντιλαμβάνεσαι έξι μήνες πριν από τις εκλογές. Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ. Φίλοι, το κράτος που αποκαλείτε Ελλάδα δεν είναι ένα κράτος που μπορεί να αμφισβητήσει την Τουρκία. Δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία».

Ακολούθως υποστήριξε ότι «από το 2004 οι Έλληνες έθεσαν υπό κατοχή τους τα νησιά μας ένα ένα. Η Ελληνίδα Πρόεδρος αποβιβάστηκε στο νησί μας που κατέλαβαν στο Αιγαίο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πήγε στο τουρκικό νησί το 2017...»

«Να πάμε και να πάρουμε τα νησιά μας, εγώ είμαι μέσα. Ως Τούρκος εθνικιστής λέω με διαταγή του αρχιστράτηγού μας Ερντογάν να πάμε αύριο και να ανέβουμε στα νησιά. Όποιο καθήκον μου αναθέσει θα είμαι έτοιμος. Θα το κάνει; Δεν νομίζω. Αν το κάνει θα χαρώ; Πολύ ευτυχισμένος θα γίνω», κατέληξε ο Οζτζάν.