«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»
Τεντώνει το σχοινί ο Ερντογάν

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Τις απειλές του ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζοντας τη ρητορική των προκλήσεων που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα από τη γείτονα χώρα. «Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ» είπε χαρακτηριστικά λίγο πριν αποχωρήσει για την περιοδεία του στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πριν αποχωρήσει για Βοσνία-Ερζεγοβίνη ο Ερντογάν «αναφέρθηκε στην παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών από τους S-300 στο Αιγαίο», επισημαίνοντας πως η Τουρκία είναι «ευαίσθητη στο θέμα αυτό» και πως «η Ελλάδα το γνωρίζει αυτό και καλά θα κάνει να βάλει τα πράγματα σε τάξη».

Μάλιστα τόνισε πως η Τουρκία «θα συνεχίσει να στηρίζει τα συμφέροντά της με αποφασιστικότητα» και πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας συνεχίζει να συναντά τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους άλλους εκπροσώπους χωρών «για την παρουσίαση αυτών των ευαισθησιών»... 

«Ας λάβουν σοβαρά της δηλώσεις μου και να πάρουν μια απόφαση για το τί είδους σχέσεις θέλει να έχει η Ελλάδα με την Τουρκία το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ για να υπενθυμίζει εν συνεχεία ότι σήμερα η Ελλάδα «δεν είναι συνομιλητής μας γιατί δεν έχουμε ισορροπία».

«Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα, που έχει αυξήσει την παρενόχληση και την αγένεια προς τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, δεν είναι συνομιλητής μας γιατί δεν έχουμε ισορροπία σε πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό επίπεδο». είπε ο Ερντογάν. 

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκία προς ΕΕ: Μην κακομαθαίνετε την Ελλάδα

Τουρκία: Καλεί την Ελλάδα να «τερματίσει την καταπίεση της Τουρκικής μειονότητας»