Ο Τζ. Μπάιντεν δεν θα αλλάξει τον διευθυντή του FBI

Ο Τζ. Μπάιντεν δεν θα αλλάξει τον διευθυντή του FBI

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα διατηρήσει τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι στη θέση του, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο δίκτυο NBC News.

Η Τζεν Ψάκη, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, αρνήθηκε πάντως χθες να απαντήσει εάν ο Ρέι θα διατηρήσει τον ρόλο του, λέγοντας ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά. 

Παρότι ο Ρέι είχε διοριστεί από τον Τραμπ το 2017, μετά την απόλυση του Τζέιμς Κόμι, οι δυο τους είχαν εξ αρχής κακή σχέση. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα ο Ρέι στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων της Γερουσίας τον Ιούλιο του 2017 είχε πει ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μάλερ δεν ήταν «κυνήγι μαγισσών», όπως ισχυριζόταν συχνά ο Τραμπ.

Στις αρχές Νοεμβρίου μάλιστα εν μέσω φημών ότι ο πρώην πρόεδρος θα απάλλασσε από τα καθήκοντά τους, τους επικεφαλής της CIA και του FBI, η Εθνική Ένωση Πρακτόρων της συγκεκριμένης υπηρεσίας ζήτησε από τον Τραμπ να αφήσει τον Ρέι να ολοκληρώσει την δέκατη προβλεπόμενη θητεία του.

Ο Ρέι δικηγόρος στο επάγγελμα, εργαζόταν στο γραφείο King and Spalding, ενώ εργάστηκε κατά το παρελθόν σε επιτελική θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

AP Photo/Alex Brandon