Μ. Ελ-Εριάν: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη με τον κορονοϊό σε έξαρση

Μ. Ελ-Εριάν: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη με τον κορονοϊό σε έξαρση

Ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Allianz υποστήριξε την άποψη ότι η οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει γρήγορα εάν εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τη δημόσια υγεία όσον αφορά τον κορονοϊό.

Ερωτηθείς από την εκπομπή "Face the Nation" του CBS σχετικά με την άποψη του προέδρου Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ βάση της οποίας είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει υγιής οικονομική δραστηριότητα με τον κορονοϊό σε έξαρση, ο Ελ-Εριαν είπε ότι πρόκειται για απόλυτη ορθή εκτίμηση. 

"Για να ρίξουμε το βάρος στην οικονομική δραστηριότητα πρέπει να νιώθουμε υγιής και για να γίνει αυτό πρέπει να ελέγχεται η πορεία του κορονοϊού" τόνισε ο Ελ-Εριάν και είπε επίσης ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα είναι μια δύσκολη ανηφόρα έως ότου ένα εμβόλιο είναι άμεσα διαθέσιμο, θα χρειαστεί χρόνος για τους ανθρώπους να ξαναρχίσουν τις κανονικές δραστηριότητες. "Είναι πολύ δύσκολο για μένα να σας πείσω ότι είμαι υγιής και για να με πείσετε ότι είμαι υγιής έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο", σημειώνοντας ότι η πανδημία έχει "κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών" και ότι θα χρειαστεί χρόνος οι άνθρωποι για να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα.

Κλείνοντας υποστήριξε ότι "η ανάκαμψη των δεικτών οικονομικής δραστηριότητας έχει μειωθεί και με το Κογκρέσο να μην έχει ακόμη συμφωνήσει για ένα νέο πακέτο τόνωσης, οι κίνδυνοι αυξάνονται και οι βραχυπρόθεσμες διαταραχές ενδέχεται να γίνουν μακροπρόθεσμες. Οι μετοχές αντικατοπτρίζουν την πίστη πολλών επενδυτών σε ένα σταθερά ευνοϊκό και προβλέψιμο περιβάλλον ρευστότητας".