Κυβερνήτης Χαρκόβου: Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τρεις περιοχές

Κυβερνήτης Χαρκόβου: Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τρεις περιοχές

Η Ουκρανία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ανακατέκτησε τρεις πόλεις κοντά στο Χάρκοβο, που βρίσκονται στην ανατολική και δεύτερη πόλη της χώρας, σύμφωνα με τον κυβερνήτης της ανατολικής ομώνυμης περιοχής Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ενώ ο ρωσικός στρατός επικεντρώνεται στο Ντονμπάς και στο νότιο τμήμα.

Ο κυβερνήτης του Χάρκοβο, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, δήλωσε στο Telegram ότι οι Ουκρανοί ανέκτησαν τον έλεγχο τριών χωριών κοντά στα ρωσικά σύνορα μετά από «σκληρές μάχες». «Οι μονάδες μας έδιωξαν τα ρωσικά στρατεύματα από τους οικισμούς Μπεζρούκι, Σλατίνε, Προυντγιάνκα», είπε και προσέθεσε ότι οι μάχες έγιναν το πρωί της Παρασκευής.

Το Προυντγιάνκα βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα. 

Σε ανάρτησή του επίσης ανέφερε ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι σήμερα 23 Απριλίου, έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την περιοχή του Χάρκοβο από τις 19:00 έως τις 5:00 πμ της Κυριακής 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, το Χάρκοβο παραμένει «εν μέρει αποκλεισμένο» από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες εξακολουθούν να είναι παρούσες κυρίως στα βορειοδυτικά και ενισχύουν τις θέσεις τους» νότια της πόλης.

Στο Ντονμπάς, το οποίο η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θέλει να πάρει τον πλήρη έλεγχο, τα ρωσικά στρατεύματα «συγκεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην περιοχή μεταξύ Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ», ένας οικισμός που βρίσκεται στην επαρχία Ντόνετσκ, ανακοίνωσε ο Ολέξι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. Οι Ρώσοι «διεξάγουν επιθετικές και αναγνωριστικές επιχειρήσεις για να προσπαθήσουν να βρουν αδύναμα σημεία στην άμυνά μας», είπε.