Κρίστιαν Ντρόστεν: Σενάρια για πέμπτο κύμα πανδημίας τον Οκτώβρη

Κρίστιαν Ντρόστεν: Σενάρια για πέμπτο κύμα πανδημίας τον Οκτώβρη

Για ένα ενδεχόμενο νέο - πέμπτο - κύμα πανδημίας στα τέλη Οκτωβρίου έκανε λόγο ο γνωστός Γερμανός λοιμωξιολόγος, Κρίστιαν Ντρόστεν, στο podcast "Coronavirus Update" του δικτύου NDR. «Νομίζω ότι υπάρχουν τώρα σημάδια του φθινοπωρινού και χειμερινού κύματος τα οποία πιθανότατα θα δούμε ξανά τον Οκτώβριο» τόνισε, θεωρώντας ότι η ύφεση που παρατηρείται στις μολύνσεις από κορονοϊό στη Γερμανία είναι προσωρινό φαινόμενο.

Αναφορικά με την πρότερη αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία, ανέφερε ότι αυτή οφειλόταν κυρίως στα self test που έγιναν σε σχολεία μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και σε εισαγόμενα περιστατικά. Αυτά τα κρούσματα δεν ταυτίζονταν, σύμφωνα με τον τον Κρίστιαν Ντρόστεν, με την έναρξη ενός χειμερινού κύματος πανδημίας.

Σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ο Ντρόστεν τόνισε ότι «Το κλείσιμο των κενών εμβολιασμού πρέπει να είναι κοινός μας κοινωνικός στόχος. Είναι σημαντικό να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι ή να βρεθεί άλλος τρόπος να προσέλθουν για εμβολιασμό. Αυτό όμως δεν είναι πλέον δουλειά των επιστημόνων, αλλά των πολιτικών», ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τον τρέχοντα εμβολιασμό στη Γερμανία.
 

Πέμπτο κύμα πανδημίας προς τα τέλη Οκτώβρη; Η βόρειος Ελλάδα στο επίκεντρο της ανησυχίας