Κολομβία: Εγκρίθηκε η τρίτη δόση στους άνω των 70 ετών

Κολομβία: Εγκρίθηκε η τρίτη δόση στους άνω των 70 ετών

Η Κολομβία θα προσφέρει μια τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19 στους ενήλικες άνω των 70 ετών, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο ενέκρινε «τη χορήγηση τρίτη δόσης ή μιας αναμνηστικής δόσης στους ενήλικες άνω των 70 ετών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φερνάντο Ρουίς σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19 θα πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη, διευκρίνισε ο ίδιος.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Η Κολομβία έχει χορηγήσει περίπου 37,8 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίου της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca, της Janssen και της Sinovac. Σχεδόν 16 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα –σε σύνολο περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων—έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως. Όλοι όσοι είναι άνω των 12 ετών μπορούν να λάβουν εμβόλιο κατά της covid-19.

Τον Αύγουστο το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας είχε συστήσει τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19 στους ανοσοκατεσταλμένους που είναι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό.

Και άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ουρουγουάη και η Βρετανία έχουν ήδη αρχίσει να χορηγούν τρίτη δόση εμβολίου κατά της covid-19 στους πιο ευάλωτους

Στην Κολομβία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 4,9 εκατομμύρια κρούσματα covid-19 και περίπου 125.000 θάνατοι.

Η χώρα ξεπέρασε την πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας και παρατηρείται σταδιακή μείωση των θανάτων και των νέων μολύνσεων από τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τις αρχές.

Με 2.259 θανάτους ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους η Κολομβία είναι η τέταρτη πλέον πληγείσα χώρα της Λατινικής Αμερικής από την covid-19 μετά το Περού, τη Βραζιλία και την Αργεντινή.