Κατεχόμενα: Ουρές στα πρατήρια - Σταματά η πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου

Κατεχόμενα: Ουρές στα πρατήρια - Σταματά η πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ουρές έχουν σχηματιστεί στα βενζινάδικα στα κατεχόμενα, καθώς δύο εταιρείες, η Altınbaş και η K-Pet ανακοίνωσαν ότι από σήμερα Τετάρτη σταματούν την πώληση καυσίμων και αερίου, καθώς υπό τις υφιστάμενες συνθήκες κάνουν ζημιογόνες πωλήσεις, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες,  μόλις αδειάσουν οι αποθήκες των βενζινάδικών τους θα σταματήσουν την πώληση.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου βενζινοπωλών, Λεβέντ Τσιαγντάλ ανάφερε ότι μετά την τελευταία αύξηση στα καύσιμα, η συναλλαγματική ισοτιμία της ΤΛ μειώθηκε ξανά και οι προμηθευτές καυσίμων ζητούν νέα αύξηση στις τιμές πώλησης. Είναι αναγκαίο, πρόσθεσε, με την αύξηση που έχει το δολάριο. 

ημείωσε δε ότι σε σύγκριση με την ε/κ πλευρά η τιμή της βενζίνης εξακολουθεί να είναι φτηνή στα κατεχόμενα, ενώ η τιμή του γάλακτος και του κρέατος είναι πιο φτηνή στις ελεύθερες περιοχές.

Η τιμή πώλησης του αερίου των 11 κιλών, αναφέρεται επίσης, ξεκινά από 107 ΤΛ αλλά και πάλι οι δύο εταιρείες  θεωρούν ότι «πωλούν στη ζημιά τους» και σταματάν τις πωλήσεις ζητώντας νέα αύξηση.