ΗΠΑ: Μειώθηκαν στις 837.000 οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Μειώθηκαν στις 837.000 οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα αλλά παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 800.000.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου στις 837.000 από 873.000 προηγουμένως. 

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των πολιτών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας συνέχισε να κινείται πτωτικά, υποχωρώντας στα 11,8 εκατομμύρια. 

Tα στοιχεία καταγράφουν βελτίωση, ωστόσο οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας παραμένουν πάνω από τα προ - κορoνοϊού επίπεδα, για 28η διαδοχική εβδομάδα.

Η ανεργία, που τον Φεβρουάριο είχε πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό εδώ και μισό αιώνα, στο 3,5%, εκτιμάται ότι θα ανέλθει φέτος στο 7,6%, ποσοστό καλύτερο από το 9,3% που ήταν η αρχική εκτίμηση, τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία του Αυγούστου ήταν καλύτερα από το προβλεπόμενο, με την ανεργία να έχει ήδη μειωθεί στο 8,4%, μετά το ιστορικό «άλμα» στο 14,7% τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι βασικό πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι για 30 εκατομμύρια Αμερικανούς έχει λήξει εδώ και καιρό το έξτρα βοήθημα ανεργίας ύψους 600 δολαρίων την εβδομάδα, την ώρα που Κογκρέσο και Λευκός Οίκος δεν μπορούν να έρθουν σε συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης.