ΗΠΑ: Ανακοινώθηκε και επίσημα το οικονομικό του επιτελείο του Τζ. Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ανακοινώθηκε και επίσημα το οικονομικό του επιτελείο του Τζ. Μπάιντεν

Η πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν θα είναι η νέα Υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το επιτελείο μετάβασης του Τζο Μπάιντεν, ενώ ανακοινώθηκαν και άλλα ονόματα για τις νευραλγικές θέσεις χάραξης της οικονομικής πολιτικής.

Πέραν της Γέλεν λοιπόν, η Νιρα Ταντεμ, τοποθετείται διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού. Η Ταντεμ έχει ασχοληθεί με την στήριξη των εργαζόμενων γυναικών, την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και τον περιορισμό της ανισότητας.

Ο Γουόλι Αντεγιέμο, στέλεχος με μακρά πείρα στη μακροοικονομική πολιτική και την προστασία των καταναλωτών, διορίζεται αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, η Σεσίλια Ρους,, κορυφαία οικονομολόγος και πρύτανης της Σχολής Δημόσιων και Διεθνών Υποθέσεων του Πρίνστον, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο του εκλεγμένου προέδρου δεν ανακοίνωσε ποιος θα αναλάβει τη διεύθυνση του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, θέση την οποία έχει ο Λαρι Κουντλοου στη διοίκηση Τραμπ, ωστόσο δημοσιεύματα φέρουν τον Μπράιαν Ντις, άλλοτε σύμβουλο του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα και την κλιματική αλλαγή επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, ως τον επικρατέστερο υποψήφιο.