FT: Κρίνεται το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας

FT: Κρίνεται το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας

Μια εβδομάδα πριν τις αμερικανικές εκλογές η εφημερίδα Financial Times με κεντρικό της άρθρο στηρίζει εμμέσως πλην σαφώς τον Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο της χώρας.

Στο άρθρο με τίτλο «Κρίνεται το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας στην κάλπη» η εφημερίδα αφού χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση του κορονοϊου «ως τη μεγαλύτερη αποτυχία στις ΗΠΑ απο την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ» προσθέτει ότι βασική προτεραιότητα του επόμενου προέδρου θα πρέπει να είναι ο χειρισμός της πανδημίας.

Ωστόσο για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους όπως υποστηρίζει η Financial Times οι οποίοι «ζυγίζουν» την ψήφο τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τη διαχείριση πανδημίας την επόμενη εβδομάδα. Το ίδιο το σύστημα της αμερικανικής δημοκρατίας κρίνεται. Οι ψηφοφόροι της Αμερικής αντιμετωπίζουν μια τόσο σημαντική επιλογή όπως είναι. 

Μια συνταγματική κρίση που θα προκληθεί από μια προσπάθεια να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων της Αμερικής θα ωφελούσε μόνο αυτούς που θέλουν το κακό της.

Η έμμεση στήριξη της Financial Times έρχεται να προστεθεί σε εκείνες των New York Times, USA Today και των επιστημονικών περιοδικών κύρους, Nature, Scientific American, New England Journal of Medicine και Lancet Oncology που πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία τους προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση υψηλής σημασίας.