Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 20:02

-A +A

Φ. Γκιουλέν: Ο Ερντογάν θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 20:02
Φ. Γκιουλέν: Ο Ερντογάν θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν
-A +A

Άσχημο τέλος εκτιμάει ότι θα έχει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με την εμπλοκή του στη Λιβύη ο μεγαλύτερος αντίπαλός του Φετουλάχ Γκιουλέν σε συνέντευξή του που παραχώρησε σε ελβετική εφημερίδα και αναδημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιρροή Ερντογάν στη Λιβύη, ο άλλοτε μέντορας του Τούρκου προέδρου, που αργότερα συγκρούστηκε μαζί του και σήμερα κατηγορείται ως υπαίτιος του αποτυχημένου πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016, επισημαίνει τα εξής:

«Στη Λιβύη πάντοτε υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα σε διάφορες περιφέρειες της χώρας. Και εδώ ο Ερντογάν διαδραματίζει αρνητικό ρόλο, καθώς υποστηρίζει συγκεκριμένες ομάδες. Επιδιώκει να γίνει ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά πώς μπορεί κανείς να διεκδικεί μία τέτοια θέση, όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους Σουνίτες;» 

Σύμφωνα με τον Γκιουλέν, «η πολιτική του Ερντογάν καθοδηγείται από το φθόνο, το μίσος και την εκδίκηση. Η Τουρκική κυβέρνηση καθοδηγείται από την παράνοια στις αποφάσεις της».

«Εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στις αντιφάσεις του. Ναρκισσιστές τύραννοι όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η παντοδυναμία τους πνίγηκε στην οργή. Αυτή θα είναι και η μοίρα του Ερντογάν», σημειώνει μεταξύ άλλων.

-A +A
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα