Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, 20:30

-A +A

Επικοινωνία Μακρόν - Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, 20:30
Επικοινωνία Μακρόν - Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα
-A +A

Σε συνεχή επαφή συμφώνησαν να βρίσκονται Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Οκτωβρίου όπου θα τεθούν οι έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητώντας για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός του τεμαχίου 7 της κυπριακής Α.Ο.Ζ., αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Μακρόν, προσθέτει ο κ. Προδρόμου, «συζήτησαν για τους τρόπους αντίδρασης μπροστά σε αυτές τις παράνομες τουρκικές ενέργειες και συμφωνήθηκε όπως Κύπρος και Γαλλία βρίσκονται σε συνεχή επαφή τις επόμενες μέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 Οκτωβρίου».

Σημειώνει, τέλος, πως ο Πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε τη γαλλική θέση, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και εκφράζοντας τη θέση ότι αυτές οι επεμβάσεις που εκφεύγουν του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, πρέπει να τερματισθούν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα