Eνεργοποίηση των S-400 σε απάντηση στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Ντ. Μπαχτσελί για ΗΠΑ

Eνεργοποίηση των S-400 σε απάντηση στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να ενσωματώσει άμεσα το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 στις πολεμικές δυνάμεις της χώρας, ως απάντηση στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

«Σύμφωνα με το Άρθρο 11 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Μπάιντεν εγκλημάτησε προωθώντας το μίσος. Σε απάντηση, η πρώτη μας δουλειά πρέπει να είναι η ενεργοποίηση των S-400 και η απαίτηση αποζημίωσης για τα F-35» είπε ο Μπαχτσελί σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Το πρόβλημά μας δεν είναι με τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά με τον Λευκό Οίκο. Δεν έχουμε διαπράξει ποτέ έγκλημα, δεν απολογούμαστε σε κανέναν. Ο Μπάιντεν χρησιμοποίησε επίσης τη φράση 'Κωνσταντινούπολη', αυτή και εάν είναι μία τεράστια πρόκληση. Η σελίδα της Κωνσταντινούπολης έκλεισε πριν από 568 χρόνια», πρόσθεσε ο ακροδεξιός πολιτικός.

«Στο ένδοξο παρελθόν του τουρκικού έθνους δεν υπάρχει ούτε γενοκτονία ούτε σφαγή. Η ιστορία μας είναι πεντακάθαρη και δεν οφείλουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. H δήλωση του Μπάιντεν για γενοκτονία δεν έχει καμία νομική εγκυρότητα και ταυτόχρονα αποτελεί πολιτική ανοησία και ανηθικότητα. Ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας από μία χώρα που ήταν σύμμαχος» είχε πει προ ημέρων με αφορμή την αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ουάσινγκτον.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών έγινε γνωστό πως η Ουάσινγκτον «πέταξε» την Άγκυρα από τη συμφωνία για την απόκτηση των F-35, λόγω της απόκτησης του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 για το οποίοι οι αμερικανοί αξιωματούχοι πολλές ανησυχίες που σχετίζονται με ζητήματα «εθνικής ασφάλειας».