Εμ. Μακρόν: Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου

Εμ. Μακρόν: Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου

Μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες στην ΑΟΖ Κύπρου, έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος, από τη Μάλτα, μετά τη λήξη των εργασιακών της 6ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ.

Ο Εμάνουελ Μακρόν εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στην Κύπρο και την αλύγιστη πίστη του στην κυριαρχία της.. Πρόσθεσε, δε, ότι οι ηγέτες των Χωρών του Νότου σηματοδοτούν την «αδιάκοπη στήριξη» για την Κύπρο, μετά τις πρόσφατες κλιμακώσεις στην ένταση με την Τουρκία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ ο οποίος στην εναρκτήρια δήλωσή του στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των MED7, που πραγματοποιείται στην Βαλέτα επεσήμανε την ανάγκη οι MED7 να εκφράσουν την πλήρη αλληλεγγύη τους με την Κύπρο αναφορικά με την κλιμακούμενη κατάσταση με την Τουρκία.

Στην αναφορά του για την Κύπρο, ο κ. Μουσκάτ ανέφερε ότι σίγουρα θα πρέπει να καταγράψουμε και να εκφράσουμε «την πλήρη αλληλεγγύη μας με τους Κύπριους φίλους μας για την κλιμακούμενη κατάσταση με την Τουρκία».

Αυτό, πρόσθεσε, είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να έχει την πλήρη υποστήριξη όλων μας.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των MED7, στη Βαλέτα της Μάλτας, πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων Γαλλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ