Bloomberg: Σχέδια για εξαγορά της Discord από τη Microsoft έναντι 10 δισ. δολαρίων

Bloomberg: Σχέδια για εξαγορά της Discord από τη Microsoft έναντι 10 δισ. δολαρίων

Η Microsoft είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά της πλατφόρμας messaging Discord Inc, αντί άνω των 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η Discord απευθύνθηκε σε πιθανούς αγοραστές και η Microsoft είναι ένας από αυτούς, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα η αξία της οποίας υπολογιζόταν γύρω στα 7 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συντονίζουν ομαδικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια, συζητήσεις ή ακόμα και virtual πάρτι.

Από πλευράς της η Microsoft, κατασκευάστρια του Xbox, επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στον χώρο των παιχνιδιών, έχοντας εξαγοράσει πέρυσι τη ZeniMax αντί 7,5 δισ. δολαρίων.

Η πανδημία Covid-19 έχει ενισχύσει πολύ τις προοπτικές των εταιρειών του χώρου του gaming, καθώς οι άνθρωποι μένουν στα σπίτια τους κατά τα lockdowns και ασχολούνται περισσότερο με τα βιντεοπαιχνίδια.

Επίσης, η Microsoft επιδίδεται και σε κινήσεις στον χώρο των social media: Το 2016 εξαγόρασε το LinkedIn, ενώ αποπειράθηκε να αποκτήσει και το αμερικανικό παρακλάδι του TikTok. 

AP Photo/Thibault Camus