Ανοίξτε τις εκκλησίες αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες
Ντ. Τραμπ προς κυβερνήτες

Ανοίξτε τις εκκλησίες αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες

Ένα ακόμα μέτωπο με τους κυβερνήτες των πολιτειών των ΗΠΑ απειλεί να ανοίξει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος απαίτησε να ανοίξουν ''άμεσα'' εκ νέου οι χώροι λατρείας, απειλώντας να τους παρακάμψει αν δεν το κάνουν μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι "αδικία" που ορισμένοι κυβερνήτες έχουν επιτρέψει στα "καταστήματα αλκοολούχων ποτών και τις κλινικές άμβλωσης" να παραμείνουν ανοιχτά εν μέσω της πανδημίας, κρατώντας κλειστούς ωστόσο τους χώρους λατρείας.

"Μίλησα με τις υγειονομικές Αρχές για τις εκκλησίες. Είπα ότι θέλω να ανοίξουν οι εκκλησίες και ότι οι άνθρωποι επιθυμούν αυτό το άνοιγμα. Θέλουμε τις εκκλησίες μας πίσω", τόνισε ο Τραμπ, σε συνάντηση με Αφροαμερικανούς πολιτικούς.

''Δεν είναι σωστό αυτό. Θεωρώ πολύ σημαντικούς τους χώρους λατρείας'', σημείωσε ο πρόεδρος.

''Οι κυβερνήτες πρέπει να κάνουν το σωστό και να επιτρέψουν το άνοιγμα αυτών των πολύ σημαντικών χώρων λατρείας αυτή τη στιγμή, το το Σαββατοκύριακο. Αν δεν το κάνουν, θα τους παρακάμψω'', πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πυρά του δεν ξέφυγαν οι Δημοκρατικοί τους οποίους κατηγόρησε για ακόμη μια φορά λέγοντας πως πολλοί κυβερνήτες (τους) δεν έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στις εκκλησίες.

AP Photo/Alex Brandon