Αγνοείται ο γιατρός του νοσοκομείου του Όσμκ που νοσηλευόταν αρχικά ο Ναβάλνι
Ρωσία

Αγνοείται ο γιατρός του νοσοκομείου του Όσμκ που νοσηλευόταν αρχικά ο Ναβάλνι

Ο πρώην επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου της Σιβηρίας, όπου νοσηλεύτηκε αρχικά μετά τη δηλητηριάση του ο Αλεξέι Ναβάλνι, αγνοείται εδώ και μερικές μέρες σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η τοπική αστυνομία στο Ομσκ είπε στο TASS, ότι ο Αλεξάντερ Μουραχόβσκι είναι αγνοούμενος από το Σάββατο όποτε και οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν. Ο ρώσος γιατρός φέρεται να είχε πάει για κυνήγι σε μια απομακρυσμένη περιοχή έξω από το Όσμκ. Μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το περιφερειακό Υπουργείο Εσωτερικών του Ομσκ, η οποία δεν κατονομάζει τον Μουραχόβσκι, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ψάχνουν εδώ και 48 ώρες έναν άνδρα που θεωρείται αγνοούμενος.

Ο Μουραχόβσκι ήταν ο επικεφαλής γιατρός στο νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης του Ομσκ, όταν προσκομίστηκε ο Ναβάλνι ο οποίος τον Αύγουστο του 2020 αρρώστησε ξαφνικά κατά τη διάρκεια πτήσης  από τη Σιβηρία προς τη Μόσχα. Έκτοτε ο Μουραχόβσκι έδωσε πολλές συνεντεύξεις στον Τύπο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Ναβάλνι υποστηρίζοντας στα μέσα ενημέρωσης ότι σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση ο επικριτής του Κρεμλίνου είχε υποστεί «μια διαταραχή που προκάλεσε απότομη πτώση του σακχάρου στο αίμα» και δεν είχε δηλητηριαστεί.

Όταν ο Μουραχόβσκι προήχθη σε περιφερειακό υπουργό Υγείας του Ομσκ τον Νοέμβριο του 2020, ο Ναβάλνι άσκησε σφοδρή κριτική λέγοντας «Με ψεύτικες διαγνώσεις ικανοποιήσατε τα αφεντικά σας και τώρα παίρνετε επιβράβευση».

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο πέθανε ξαφνικά ο γιατρός που φρόντισε πρώτος τον Αλεξέι Ναβάλνι στο Ομσκ μόλις αφήχθη το αεροπλάνο που τον μετέφερε. Ο Σεργκέι Μαξιμίσιν ήταν δεύτερος στην ιεραρχία στο τμήμα αναισθησιολογίας και ανάνηψης στο πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ομσκ, στη Σιβηρία, και θεωρούνταν υγιής, όταν ξαφνικά πέθανε απο αδιευκρίνιστη αιτία, τουλάχιστον με βάση την ανακοίνωση του νοσοκομείου.