Reuters: Εμπόδιο στις συνομιλίες για Brexit

Reuters: Εμπόδιο στις συνομιλίες για Brexit

Εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και το Λονδίνο φαίνεται πως προέκυψε, σύμφωνα με πηγές εντός της Κομισιόν που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συμφωνία «κολλάει» στη μελλοντική εμπορική σχέση ανάμεσα στην ΕΕ και το Λονδίνο.

Παράλληλα, ο υπουργός Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως να συμμορφωθεί με την απόφαση της Βουλής και να ζητήσει παράταση από τις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τελικές λεπτομέρειες που απέμεναν προκειμένου να οριστικοποιηθεί το προσχέδιο συμφωνίας της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν σχολίαζε, οι Βρυξέλλες δήλωναν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ωστόσο διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε κάνει σημαντικές υποχωρήσεις στα αιτήματα των Ευρωπαίων για τα ιρλανδικά σύνορα.

Βάσει του προσχεδίου συμφωνίας, ο Γάλλος διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους πρεσβευτές και στη συνέχεια τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το απόγευμα.

Από την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ενημερώσει το Υπουργικό του συμβούλιο απόγευμα, σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για μία βάση που θα οδηγήσει σε ένα σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση, λίγες ώρες πριν τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ στη συνέχεια θα απευθυνθεί στην Επιτροπή 1922 του κόμματός του.

Εξάλλου, μετά από μία συνάντηση στη Ντάουνινγκ Στριτ με μέλη της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών του Συντηρητικού κόμματος, ο πρόεδρός της Στιβ Μπέικερ, δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξος ότι είναι πιθανό να επιτευχθεί μία ανεκτή συμφωνία» την οποία θα μπορεί ο ίδιος να ψηφίσει και κάλεσε την ομάδα του να δείξει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό.