Κρυπτονομίσματα: Τι οδήγησε το Ripple σε ράλι 45%
Unsplash
Unsplash

Κρυπτονομίσματα: Τι οδήγησε το Ripple σε ράλι 45%

Το XRP έχει σημειώσει ράλι 46,9% σε περίοδο δύο εβδομάδων και 17% σε εβδομαδιαία βάση. Το έκτο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει πολύ σημαντικότερη άνοδο συγκριτικά με το bitcoin που κατέγραψε άλμα 20.4% σε μηνιαία βάση και 14.5% σε περίοδο δύο εβδομάδων.

Η απόδοση του XRP θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πως οι επενδυτές περιμένουν θετικά μηνύματα σχετικά με την εξέλιξη μιας εκκρεμούς αγωγής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατά της εταιρείας πληρωμών Ripple, η οποία κυκλοφόρησε αρχικά το κρυπτονόμισμα το 2012.

Τα δεδομένα του Google Trends επιβεβαιώνουν ότι οι χρήστες που αναζητούν «XRP» ψάχνουν πληροφορίες για την έκβαση της υπόθεσης. Η υπόθεση της SEC κατά της Ripple πέρα από της αυξημένης προσοχής που αναμένεται να δώσει στο Ripple, αναμένεται να επηρεάσει στο σύνολο τις αγορές κρυπτονομισμάτων. 

Η SEC ισχυρίστηκε για πρώτη φορά το 2020 ότι η Ripple Labs και δύο από τα στελέχη της συγκέντρωσαν περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013 μέσω της παράνομης πώλησης του XRP, το οποίο είναι παράνομη κινητή αξία. 

Τόσο η SEC, όσο και η CFTC, έχουν ασκήσει αγωγές κατά των εταιρειών κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες σε έναν πόλεμο επίδειξης ρυθμιστικής εξουσίας.  Ενώ ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler πιστεύει ότι η πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων, εκτός από το bitcoin, είναι τίτλοι, η CFTC χαρακτήρισε το bitcoin, το Ethereum και το litecoin ως εμπορεύματα στην πρόσφατη αγωγή της αρχής κατά της Binance.

Η απόφαση για τη Ripple έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πραγματικά κάποια πολυαναμενόμενη και πολύ αναγκαία σαφήνεια σε αυτό το σημείο, για να περιορίσει τη ρυθμιστική επιθετικότητα των δύο αρχών. Μια θετική έκβαση θα έχει εκρητικά αποτελέσματα για το XRP, αλλά θα κινήσει και ανοδικά στο σύνολο τους τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Από τότε που ξεκίνησε το ράλι, το ανοιχτό επιτόκιο σε μη διευθετημένα ενεργά συμβόλαια που διαπραγματεύονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, αυξήθηκε κατά σχεδόν 90% στα 843 εκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass.

Μια αύξηση στο ανοιχτό επιτόκιο που συνοδεύεται από αύξηση της τιμής υποδηλώνει συνήθως μια εισροή νέων χρημάτων που λαμβάνουν θέσεις long.